Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POTVRĐENA OTPUŽNICA PROTIV SUPRUŽNIKA, OČUH TVRDI DA JE DJEČAK KRIV ZA SVE:

Vatrogasci su ga dolazili skidati s drveta, a policija smirivati zbog divljanja i razbijanja

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Optužno vijeće Općinskog suda u Koprivnici potvrdilo je optužnicu koju je protiv supružnika iz okolice Koprivnice zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava podiglo Općinsko državno odvjetništvo. Optužnicom se ženu i muškarca tereti da su kazneno djelo za koje je predviđena kazna zatvora od jedne do pet godina počinili na štetu sina optuženice, ujedno optuženikovog posinka. I dok je majka dječaka u odgovoru na optužnicu priznala krivnju za zanemarivanje djeteta i kaje se zbog toga te sud moli da je oslobodi sudskih troškova, dječakov očuh istaknuo je da ne prihvaća navode optužnice.

Navodi da posinka nikad nije udario rukom po licu, već je bilo upravo suprotno te da je dječak njega ošamario. Očuh je također porekao da je dječaka dizao u zrak za kosu i za uha. Tvrdi da ga je vozio u školu i iz škole, igrao se s njim, vozio ga djedu i baki. Navodi da je ponašanje dječaka zapravo bilo jako problematično i često je morao ići po njega u školu jer ga je ravnatelj želio izbaciti iz škole zbog sigurnosti drugih učenika.

-Vozili smo ga kod psihologa, psihijatra, u centar za socijalnu skrb na razgovore, na rehabilitaciju, u bolnicu na opservaciju. Njegova je majka nekoliko puta zvala hitnu i vatrogasce da ga skinu s drveta, a jednom je policija morala doći na naš poziv u pomoć zbog njegovog divljanja i razbijanja te nasrtanja na majku – ispričao je optuženi očuh koji smatra da je dječak svjesno i kontinuirano radio probleme kako bi ga izbacili iz škole i kako bi preselio ocu u drugo mjesto, gdje se i danas nalazi. Unatoč očuhovoj iscrpnoj obrani, optužno vijeće potvrdilo je optužnicu pa će se ovi partneri uskoro naći na optuženičkoj klupi suda.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravec koji je rušio i gradio četiri države

FOTO U Zagrebu sahranjen Josip Manolić

KORISNE INFORMACIJE

U ovim slučajevima dijete ima pravo na obiteljsku mirovinu

novčano je kažnjen

BMW-om bježao policiji, počinio pet prekršaja

požar u pitomači

FOTO Vatra progutala drvarnicu, zahvatila dio obiteljske kuće

PLINSKI TOPOVI GRUBO UTJEČU NA KVALITETU NJIHOVA ŽIVOTA

VIDEO Legrađani na rubu živaca: “Ne možemo spavati, djeca nam imaju tikove, a kokoši su prestale nesti jaja”

korisne informacije

Evo tko sve ima pravo na dječji doplatak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati