Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
nije mogla dozvoliti da životinje pate

VIDEO Ana otkida sebi od usta da bi hranila 12 tuđih pasa: “Moja škrinja je prazna, nemam im više kaj dati”

Ana Matić (70) iz Kuzminca, mjesta između Koprivnice i Ludbrega, u jednom je trenutku hranila čak 12 pasa. Nije to radila svojom voljom, nego iz samilosti prema životinjama. Nažalost, u našem kraju još ne postoji dovoljno velika svjesnost o važnosti kontrole razmnožavanja životinja. Tako su najvjerojatnije njeni sumještani odbacili „višak“ pasa koji su se razmnožili, i to na način da su ih pustili u Anino dvorište. Na njenu žalost, radilo se od dvije kuje koje su brojnost pseće zajednice u Aninom dvorištu u kratko vrijeme dovele do broja 12. Ana je pse zbog svoje samilosne naravi počela hraniti u vlastitom dvorištu, jer nije mogla dozvoliti da životinje pate. Njihova im je dobrotvorka vrlo brzo nadjenula i imena.

– Črna je Gara, a bela je bila Boba. Ona me navek čekala kraj vrati kad sam izišla van. Ako je vidla da nekam idem, mam je bafkala, nije me pustila. Dok su došli ja sem ih zvala ko da su muški, ja vam se v to ne razmem. Došel je čovek pilit drva i mam mi je rekel „Gospođo, to su vam dve ženske“. Mam sem si mislila „Ve bu veselja“ i tak je i bilo – rekla nam je Ana Matić. Kako su se psi množili, tako je i potražnja za hranom bila sve veća, a dobroćudna Ana živi od 215 eura mirovine, što jedvice pokriva osnovne životne potrebe. S ovim se novim troškovima Ana našla u bezizlaznoj situaciji.

– Ja vam morem ve pokazati, moja škrinja je prazna, ja ih više nemam s čim hraniti. Sad im dajem starog kruha jer nemam kaj drugo. To nisu moj pesi, oni su došli k meni. Ja nemam novaca koji bi pokrivali ovakve troškove. Njih treba otpelati nekam u sklonište, jer ja ih hraniti jednostavno nemrem. Dobro, sad ih je samo pet jer je Boba nekam otišla, a jako mi je do nje. To vam je ko da je član obitelji otišel – rekla je Ana Matić.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MISLI NA ZDRAVLJE

Kažu da je ova voćka razlog zašto najzdraviji ljudi na svijetu ne znaju za rak i žive sto godina

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na ortopedsko ili drugo pomagalo

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici

PROMETNA NESREĆA KOD SOKOLOVCA

Sudarila se dva vozila, ozlijeđen 46-godišnjak

TU, POKRAJ NAS

VIDEO Štef kukuruz nije pobrao od jesenas: “Sad se najbolje osušio, baš kak’ pajceki vole!”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati