Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
tražila i pronašla rješenje za vrlo neugodan problem

VIDEO Anica: “Bolesnoj mami stalno mijenjam pelene, otpad se nakuplja, a smrad širi”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Anica Tremski iz Koprivnice posljednjih se mjeseci suočava s nesvakidašnjim, ali prilično velikim problemom. Iako je riječ o nečemu što bi većina zadržala za sebe, naša sugovornica odlučila je javno progovoriti kako bi riješila situaciju koja joj stvara neugodu pred susjedima. Naime, s obzirom na to da brine o bolesnoj majci koja svakodnevno koristi pelene, dio dvorišta pun joj je takvog otpada iz kojeg se širi nesnosan smrad. Istog se teško riješiti, jer Komunalac miješani otpad odvozi svaka dva tjedna, a ljeto je pred vratima pa se po dvorištu skupljaju muhe.

– Majka je invalidna osoba i ovisna je o mojoj pomoći. Ima niz zdravstvenih problema, ali i karcinom mjehura, što znači da nema osjećaj mokrenja ni stolice, a moram joj davati puno tekućine da bi se to ispiralo. Dnevno joj promijenim šest, sedam pelena i možete si misliti na što to liči i kako to sve izgleda kroz dva tjedna, dok Komunalac ne odveze. Primjerice, smeće je išlo u četvrtak, do utorka sam imala dvije pune kante pelena, a drugi put smeće odvoze tek za devet dana. Ja dotad napunim tri, četiri kante i nekoliko vreća – ispričala nam je. Dodaje da je to, ustvari, infektivni otpad, ali da nema druge nego bacati zajedno s miješanim. Kako bi smanjila smrad, dodatno se trudi sve zamatati u vreće.

– Kako bih ublažila smrad, kantu koja stoji u dvorištu omotam najlonom, a isto radim i sa svakom pelenom zasebno. Posebno je zamotam u vrećicu i onda sve to bacam u veliku crnu vreću i na kraju u još jednu veliku vreću, koju kupujem za veliki miješani otpad. Mislila sam uzeti i veću kantu, ali to ne rješava problem, jer smrad ostaje – požalila se Anica i dodala da joj je neugodno pred susjedima, jer ne živi negdje u prirodi, gdje nikoga ne bi bilo, već u blizini centra Koprivnice, okružena drugim kućama.

– Do prije pola godine mama je živjela na selu, ja s njom, ali na jesen smo je doselili ovdje, jer nam je sve jednostavnije, a i svi ukućani su ovdje. Dosad je bilo nekako, ali najgore tek dolazi, vrućine su pred vratima. Srećom, susjedi imaju razumijevanja, vide u kakvoj smo situaciji, ali meni je neugodno – istaknula je. Anica kaže da je bila u Komunalcu i sve ispričala djelatnici na šalteru, koja joj je odgovorila da oni imaju direktivu koje se moraju držati.

– Platila bih koliko god treba samo da dodatno voze, to sam i pitala. Ne tražim ništa badava, dat ću i zadnji euro ako treba. Djelatnica na šalteru rekla je da nemaju takve usluge. Kažu neki da bacim u šumu kao što to i drugi rade, ali ne pada mi na pamet. Em bih cijeli auto smrdio, em oduvijek sakupljam otpad odvojeno i ne želim na tako nešto ni pomišljati. Tražim rješenje i nadam se da ću ga uskoro pronaći, što zbog nas, što zbog susjeda – kazala je Anica, koja nam se javila naknadno i poručila da je nakon našeg posjeta sve dogovorila s Upravom Komunalca. Za određenu naknadu otpad će joj češće voziti sve do kraja rujna.

IZ KOMUNALCA ODGOVORILI DA RJEŠENJE POSTOJI

Otpad se može voziti i mimo plana odvoza, ali treba platiti

Upit o problemu s kojim se nosi Anica, ali i potencijalno još neki Koprivničanci, proslijedili smo prema Komunalcu, gdje su nam odgovorili da je odvoz miješanog komunalnog otpada svaka dva tjedna reguliran Odlukom o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području grada Koprivnice. Ipak, dodali su, postoji rješenje za ovakve probleme, jer građani mogu naručiti pražnjenje spremnika mimo plana odvoza, i to na email [email protected] ili na 048/251-863.

– Cjenik ostalih proizvoda i usluga gospodarenja otpadom objavljen je na internetskoj stanici komunalac-kc.hr, a cijena dodatnog pražnjenja spremnika za miješani otpad od 80 litara za kućanstvo iznosi 7,28 eura. Pražnjenje spremnika od 120 litara iznosi 10,91 euro, a spremnika od 240 litara 21,84 eura – odgovorili su iz GKP Komunalac.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Lakše je ozlijeđen

FOTO S 2,14 promila motociklom sletio u kanal

U TIJEKU JE 4. ZLATNA BUĆKA PODRAVINE

VIDEO Somove na Šoderici ove godine lovi 18 ekipa

Teška prometna nesreća kod Koprivnice

Upravo: Motociklist sletio s ceste, prevezen je u bolnicu

BAŠ KAO NEKADA

FOTO/VIDEO Svatovi s klencericama i klencerima prošpanicirali gradom, vitezovi uveličali slavlje

TRADICIONALNI ROOSTERS MOTO MEETING

VIDEO Motori “zagrmjeli” gradskim ulicama, slijedi druženje u Novigradu Podravskom pa na Šoderici

AUTO KOPRIVNIČKIH REGISTRACIJA SUDJELOVAO U PROMETNOJ NESREĆI

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u trostrukom sudaru


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati