Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
jedinstveno prigradsko naselje

VIDEO Bočkovec je vjerojatno najmanje mjesto u Hrvatskoj koje ima svoju nogometnu ligu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na listi na kojoj se nalaze gradovi Metković, Pula, Sv. Nedjelja, Ivanić Grad i Šibenik našlo se i malo mjesto Bočkovec s 250 stanovnika. Ovo je malo prigorsko mjesto nedaleko Križevaca vjerojatno najmanje mjesto koje ima svoju ligu, doduše amatersku. Radi se o ligi nogometaša amatera koja se igra u spomenutim mjestima, u sklopu koje se prvaci ovih liga svake godine susretnu u finalnom turniru. No tu nije kraj, jer igra se i europsko prvenstvo. Oveće se godine državno finale igrati u Svetoj Nedjelji, a europsko u Sarajevu. Samo po sebi postavlja se pitanje kako se dio baš te lige igra u Bočkovcu.

Razlog je jednostavan. Sve je to u velikoj mjeri zahvaljujući Boži Stručiću, popularnom Boleu. Ovaj je poduzetnik veliki zaljubljenik u sport, ali i lokalni patriot u onom najplemenitijem smislu. U širem krugu nema čovjeka koji ne poznaje Bolea i koji ne zna za njegovu energiju, koja gotovo da nema granica. Upravo je zato i uspio ovaj projekt zbog kojeg je trebalo skupiti ekipe iz raznih krajeva koje su spremne redovno dolaziti u Bočkoveckako bi igrali amatersku ligu. No, isto tako važno, trebalo je napraviti i infrastrukturu, točnije igralište s umjetnom travom i svlačionice, ali i tribine koje su napola izgrađene, a plan je imati 350 sjedećih mjesta, za što je pak trebalo uložiti i mnogo novca.

– Cilj mi je da se u mjestu nešto događa. Upravo zato sam i osnovao NK Dragovoljac Bočkovec, dao sam im svoju zemlju da se napravi igralište, sad sam također napravio igralište. Mlade treba aktivirati da se druže. Svi mladi u mjestu su zaposleni, a zašto bi išli kupovati stanove u Križevcima ili nekom drugom gradu. U Bočkovcu mogu dobro živjeti. Pogotovo ako bude sadržaja u mjestu –objasnio je Božo Stručić svoje motive.

– Ovaj kraj ima ogromne potencijale što se tiče turizma i tu imamo planove koji će se ubrzo realizirati. Samo treba imati ideje i energije – zaključio je Bole, koji nam je s uzbuđenjem objašnjavao da se veseli svakoj večeri, gdje se uz nogomet sklapaju prijateljstva i,ononajvažnije, gdje jeBočkovec pun života.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

POČELA RIBIČKA ŽUPANIJSKA LIGA

Ribiči iz Hlebina najbolji u prvom kolu šaranske lige

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati