Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
BAKA DANICA OBJASNILA TIJEK NESVAKIDAŠNJE KRAĐE

VIDEO Božidar je zatekao lopove kako tovare odojke u auto, a onda je počela filmska potjera

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Sama vijest koju je priopćila varaždinska policija o krađi svinja s obiteljske farme u Hrženici, nedaleko Ludbrega, bila je nesvakidašnja, a kad smo došli do detalja samog događaja, priča je još zanimljivija.

– U ponedjeljak, 6. svibnja, u Hrženici, nepoznati je počinitelj provalio u farmu u vlasništvu 30-godišnjaka te otuđio nekoliko svinja. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1000 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela – izvijestili su iz PU Varaždinske.

Radi se o farmi Božidara Vuka, koji je tog ponedjeljka, oko 18 sati, pošao tamo kako bi oprao traktor te dio odojaka prevezao u svinjac koji se nalazi u njegovom dvorištu. Tamo su odojci trebali čekati prekupca. Sve to govorila nam je njegova baka Danica, koja je i tada bila uznemirena zbog tog događaja.

– Rekel mi je Božidar da ide ne farmu, a za neko vrijeme vidla sam da u tom smjeru ide i policija. Onda još nisam znala kaj se dogodilo, ali kad se unuk vratil doma, imala sam kaj za čuti – objasnila je Danica slijed događaja prošlog ponedjeljka. Kako smo doznali, Božidar je lopove zatekao na djelu, kad je već šest odojaka bilo natovareno u njihov automobil. Možda bi bilo i više, ali lopovi su uvidjeli da se po poljskom putu koji vodi do farme približava traktor, a onda je počela filmska potjera.

– Kasnije mi je unuk objasnio što se dogodilo. Lopovi, kojih je bilo dva ili tri, su odma seli u auto. Unuk im je s traktorom pokušao zapriječiti put, ali su oni skrenuli na oranicu i tud pobegli s autom – objasnila je Danica Vuk i dodala da sličan događaj do sad nisu imali te da krađe svinja u njihovom selu nikad nije bilo.

– Vidiš kakva su to vremena, kad ljudi usred bela dana kradu svinje. Takvog nekaj prije nije bilo – zaključala je Danica.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

[BITKA ZA KOKOŠI] Spor između udruge i saveza oko priznanja zahtjeva za izvornost pasmine ne prestaje unatoč odbačenim kaznenim prijavama

Milan Mišir: “Poginut ću ako treba, ali ću kukmicu vratiti u Križevce”

Uskoro ih neće biti, pa nek' o njima barem ostane sjećanje na internetu

VIDEO Koprivnički profesor geografije biciklom obišao 37 sela u kojima živi manje od 50 ljudi

SVEČANOST

FOTO Đurđevački osnovci proslavili Dan škole

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je najmoćniji prirodni antibiotik: Za pripremu su vam potrebna samo dva sastojka

USKORO NATJEČAJ ZA RAVNATELJA BOLNICE, MATO DEVČIĆ RAZMIŠLJA O TREĆEM MANDATU:

“Skratit ćemo liste čekanja, urediti bolničku ljekarnu i objekt na Šoderici”

PANONSKA AVANTURA

FOTO/VIDEO Vožnjom kanuom i lađom po Dravi pomogli Udruzi Plava krila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati