Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
mještani prigradskog naselja ogorčeni stanjem ulice u kojoj žive

VIDEO Damir Javrić: Cestu su čak dvaput asfaltirali, a i dalje je puna rupa!

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Ogorčeni stanjem ulice u kojoj žive, a ponukani reakcijama sugrađana iz drugih dijelova grada koji se konstantno žale na stanje prometnica, redakciji Podravskog lista javili su se mještani Školske ulice u Bakovčici, koprivničkom prigradskom naselju. Pojasnili su nam da autom ne mogu normalno voziti po cesti, jer je sve puno rupa i da se dođemo sami uvjeriti u to o čemu pričaju. Problematičan dio ulice, u kojoj su nas dočekali Damir Javrić i Dragutin Hudinčec, počinje od bivše škole i proteže se kroz sljedećih 500, 600 metara. Naši nam sugovornici kažu da je tu nekad bio šoder pa gotovo i nisu imali problema koliko ih imaju sada.

– Obećali su nam pravi asfalt, stavili su i kanalice, koje su, također, ‘sfušali, ali nikad ga nismo dočekali. Stavili su nam ovdje OB sloj asfalta, njemačku tehnologiju s kojom se hvale na sva zvona, a ispada da je teški promašaj. Pogledajte ovo, rupa na rupi, bušimo gume, odlaze stabilizatori i amortizeri, a mi redovno plaćamo cestarine. Pitam se zbog čega? – žali se Javrić. Pokazujući ogromne rupe koje su se napravile po asfaltu, Hudinčec pojašnjava da su se već jednom žalili, nakon što su nanijeli prvi sloj te podloge.

– Ostalo je dosta šodera po cesti, to nije na ništa izgledalo i onda su ponovno došli i povukli i taj drugi sloj asfalta. Bilo je to prije dvije godine i pogledajte na što to danas liči. Da stvar bude bolja, rekli su nam da je garancija 10 godina, a jedva je izdržalo toliko mjeseci. To je kao jeftinija varijanta, ali je ustvari teški promašaj. Klasično šparanje novaca na sirotinji – naglasio je i dodao da problem s tom podlogom nemaju samo oni, već ljudi širom grada, u što se i sam uvjerio. Kažu naši sugovornici da su glavni krivci za ovakvo stanje teški kamioni Hrvatskih šuma, koji su tim putem prolazili i odvozili ostatke šume koju su krčili. Da stvar bude bolja, kod same škole jasno se vidi znak zabrane prolaska kamionima.

– Imali su oni rješenje i za to. Unatoč tom znaku, ograničili su vremenom kada kamioni mogu prolaziti. Dnevno ih je ovdje prolazilo desetak, a to sam još malo i rekao. To su bili teški kamioni pa je i logično da ih ovaj asfalt od dva centimetra nije mogao izdržati. Zato možda ne bi bilo loše da Grad tereti upravo Hrvatske šume kako bi se ova ulica dovela u normalno stanje, jer automobili takve rupetine ne mogu napraviti – pojasnio je Hudinčec. Njegov susjed Javrić, ispred čije se kuće i nalaze najveće rupe, kaže da su o svemu obavijestili predsjednika Mjesnog odbora, Marija Lovničkog, ali da nikakve reakcije nema.

– Ne tražimo ništa nelogično, sve što želimo je pravi asfalt. Ovo što trenutno imamo je velika sramota, a pripadamo pod grad. Ovdje žive ljudi, dolaze i mlade obitelji, a sve dok je ovakvo stanje, osjećamo se kao građani trećeg reda – zaključio je Javrić u nadi da će se ovaj problem što prije riješiti.

MARIO LOVNIČKI, PREDSJEDNIK MJESNOG ODBORA:

Čim to vrijeme dozvoli, povući će se novi sloj tog istog asfalta’

Predsjednik Mjesnog odbora, Mario Lovnički, kaže nam da mu se nitko iz spomenute Školske ulice nije javio u vezi ovog problema, ali da je u sve dobro upućen i da će se situacija riješiti čim to dozvole vremenski uvjeti.

– To su napravili kamioni od šumarije i u dogovoru s Gradom povući će se novi sloj tog isto asfalta, a postojeće rupe će se zakrpati. Nakon toga ne bi trebalo biti problema, jer koliko sam upućen, kamioni onuda više ne prolaze pa nitko neće ni trgati cestu. Samo molim ljude za malo strpljenja, jer jasno je da se po zimi i ovakvom vremenu takvi problemi ne rješavaju. Čim dođe proljeće, problem će se riješiti – poslao je Lovnički poruku stanovnicima Školske ulice.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati