Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PROBLEMI S KOJIMA SE MNOGI MOGU POISTOVJETITI

VIDEO Franjo: “Zbog radova mi je uništena fasada, a lakše sam došao do Bandića nego do Rajna!”

Obitelj Sokač iz Zagorske ulice u Križevcima ima probleme koji su posljedica opsežnih radova, ali kako kažu, probleme imaju i u komunikaciji s gradskom upravom. Problemi Sokačevih su u jednu ruku specifični, ali s njima se potencijalno mogu poistovjetiti i brojni drugi građani. Naime, oni su od izvođača radova Aglomeracije tražili da se ispred ulaza u njihovo dvorište, koje se nalazi u „podolju“, postavi rešetka koja bi oborinske vode odvodila u kanalizaciju. To je i učinjeno, ali postavljen je samo jedan dimenzijama mali šaht, koji ne može progutati oborinske vode koje za jače kiše poplave cijelo dvorište Sokačevih. No, tu, kako nam kažu, njihovi problemi ne staju te navode da im je zbog radova uništena cijela fasada na pročelju kuće.

– S prvim slojem asfalta asfaltirali su prije nekoliko mjeseci. Kako su rubnici na cesti mnogo viši od asfalta, voda se zadržava na prometnici. Svaki prolazak kamiona ili običnog automobila naša kuća osjeti u smislu da je cijela fasada oblijana, a voda nam ulazi i na terasu te ju moramo mesti kako nam ne bi ulazila i u kuću – kaže Zlata Sokač. Budući da su radovi vezani uz aglomeraciju, osiguranje koje imaju neće im pokriti štetu, a kako kažu, fasada treba obnovu jer smatraju da je stalnim nabacivanjem vode i blata došlo do propadanja same fasade. Ono što ih također muči je to da nemaju informacije o tome kome štetu mogu prijaviti, a posebno ih muči što nikako ne mogu dobiti termin kod gradonačelnika Maria Rajna, kako bi mu iznijeli probleme s kojima se susreću.

– Prije smo živjeli u Zagrebu i tamo sam dva puta bez ikakvih problema ili veze došao do pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, a ovdje do Rajna nikako ne mogu doći. Stalno mi kažu da je zauzet ili da ga nema – kaže Franjo Sokač.

Upravo zbog toga, provjerili smo koja je procedura ako se građani žele najaviti na razgovor kod gradonačelnika. Iz gradske uprave kažu nam da se građani Križevaca za najavu na razgovor kod gradonačelnika mogu javiti telefonom na 048 681-002 ili putem e-maila, na ured-gradonacelnika.hr. S druge smo strane isto tako provjerili kome se građani mogu javiti ako smatraju da su pretrpjeli štetu vezano uz radove na aglomeraciji.

– Na projektu „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Križevci“ sve štete koje su nastale kao posljedica izvođenja radova osigurane su policom osiguranja od strane izvođača radova. Za prijavu štete građani se mogu javiti predstavniku izvođača na mail adresu: [email protected] – odgovorila je na naš upit Helena Kralja – Brlek, direktorica Vodnih usluga koje su naručitelj projekta.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor

apsolutni rekorder

Biciklist u Koprivnici napuhao 4,90 promila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati