Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
četiri godine čeka da mu majstor završi fasadu

VIDEO Ivan: “Majstoru sam unaprijed platio, a on je napravio pola posla i više se ne javlja”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Jedvice, a dijelom uz pomoć prijatelja i općine, Ivan Štefanec, znan kao Raca, skupio je neke novce da si uredi kućicu nakon što je ostao bez svog doma na Staroj Šoderici, koji je srušen nalogom građevinske inspekcije. No, niti tu nije prošao neokrznut. Naime, on je majstoru unaprijed platio da mu na kući, koju je kupio u Botovu, mjestu nedaleko Koprivnice, promjeni krovište i na zidove stavi termo fasadu.

– Radilo se o dva plaćanja, prvo za krovište, a onda za fasadu. Majstor me molio da mu uplatim avans, jer nema novce. To sam i napravil, a kak je krovište završil, iskal me je i za fasadu. Sam si mislil, kad je napravil krovište, bu i fasadu. No, jok… – naveo je Ivan Štefenec.

Inače, radi se o osobi s invaliditetom i dugogodišnjim i jedinim stanovnikom Stare Šoderice. On je tamo izgradio malu kućicu, ali na njegovu nesreću, ista se nalazila na eksploatacijskom području. Građevinska inspektorica naredila je rušenje iste. Tad je Ivan ostao bez doma, jedinog mjesta gdje bi mogao boraviti. Svojom ušteđevinom koju je godinama jedvice skupio, ali i uz pomoć prijatelja, kupio je staru i oronulu kuću. Budući da je ona bila bez fasade, sazidana ciglom jedinkom i s krovištem koje je promaklo, obnova je bila neophodna. Tad je Ivan angažirao majstora, a sve to bilo je prije četiri godine, dakle 2020. godine. Krovište je završeno, a fasada je dogotovljena do pola. Sad treba staviti završni sloj i akril.

– Ovako stoji već četiri godine i tak polako stiropor propada. Dogovorili smo se da za te novce, a to je oko 2,5 tisuće eura, posla napravi do kraja. Majstor mi je jedno vreme obećaval da bu napravil, a sad se više ne javlja na mobitel. Teškom mukom sam došel do tih novci i sad sam ovak prešel. Moja kuća ja jako mala i on bi bil gotov za dan ili najviše dva, pa sam i zbog toga srdit – požalio se Ivan Štefanec Raca.

Majstora smo kontaktirali još 19. travnja koji je obećao da će u mjesec dana obaviti zaostale radove. On nije poricao da je ostao dužan dovršiti fasadu. Kako je od toga datuma prošlo mjesec i pol, sad smo ga pokušali ponovno kontaktirati, a na naš je SMS uzvratio porukom da će nazvati. U telefonskom razgovoru majstor je opet obećao da će doći i pozvao se na neke obaveze koje su ga sprečavale da realizira svoje obećanje. Stoga ovog puta nećemo iznositi njegov ime, ali ćemo za mjesec dana provjeriti je li fasada gotova.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine u potpunosti povlače jedan prehrambeni proizvod iz prodaje: U njemu je otkrivena salmonela

veliki popusti za članove kluba

Na Dinamo i Hajduk za 20 eura. Slaven osjetno digao cijene ulaznica, no sve s jednim ciljem…

simbol izvrsnosti

Dodijeljeno 26 rektorovih nagrada za najuspješnije studente Sveučilišta Sjever


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati