Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POLA STOLJEĆA LJUBAVI BRAČNOG PARA HRPALO

VIDEO Marija i Mato: “Svađamo se svaki dan, ali se volimo i nadopunjavamo”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Marija (70) i Mato (72) Hrpalo iz đurđevačkog prigradskog naselja Budrovac proslavili su 50. godišnjicu braka. Obitelj se pobrinula da za zlatni pir imaju nove „male” svatove, a proslava nije mogla proći bez prisjećanja na početak njihove ljubavi.

– Rodom sam iz Šandrovca i u Budrovac sam dolazio izučavati zanat. Tako sam upoznao Mariju i mogu reći da me osvojila „na prvu”. Vrlo brzo sam shvatio da je ona ljubav mog života i eto, sad slavimo i zlatni pir – priča nam Mato. U 50 godina zajedničkog života, kažu oni, bilo je nedaća koje život nosi, ali su jedno drugom uvijek bili podrška i to je ključ za uspješan brak.

– Ne kaže se uzalud strpljen – spašen, a treba se znati i praštati, jer tvrdoglavost nikud ne vodi. Svađamo se svaki dan, ali se i dalje volimo i odlično nadopunjavamo. I kod jednog i kod drugog srdžba ne traje dugo, a nema ni trucanja pa i dalje „duramo” zajedno – rekla je Marija. Zdravlje ih, kaže Mato, dobro služi pa dane i dalje provode radno, a najviše uživaju u vinogradu. Sinovi Danijel i Ivica rade u Njemačkoj, ali često dolaze u Budrovac pa im ne nedostaje obiteljskih druženja.

– Unuci Karlo i Marla sad su naše najveće bogatstvo i najsretniji smo kad nam oni dođu u posjetu. Naravno da imamo i naše društvo pa možemo reći da uživamo i u trećoj životnoj dobi – zaključio je Mato Hrpalo.

FOTO/VIDEO Đuro Grčić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ludbreg dobiva novu obrazovnu ustnovu koju već pohađa više od 120 djece

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati