Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KAMIONI KOJIMA NEMA KRAJA STVARAJU PROBLEME VELIKOOTOČANIMA

VIDEO Ogorčeni mještani: “Kad prolaze pored kuća, žlice i čaše zveče, a zidovi su već popucali!”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mještani naselja Veliki Otok, koje se nalazi između Koprivnice i Ludbrega, doslovce su izašli na ulicu kako bi nadležne upozorili na veliki problem i neizdrživu situaciju vezanu uz promet po njihovom mjestu. Radi se o izrazito gustom kamionskom prometu koji uništava prometnice kroz naselje, a mještani tvrde kako šteta, osim na samim prometnicama, nastaje i na njihovim kućama.

– Stojim u vlastitoj kući i kada prođe kamion te naleti na udubljenje u cesti koje se nalazi ispred moje kuće, odmah osjetim kako se cijela kuća zatrese. Na zidovima su vidljivi znakovi pucanja – naveo je jedan od mještana Velikog Otoka. Kamionski je promet u ovom djelu tako intenzivan jer kamioni opslužuju dvije jake industrije koje se nalaze u obližnjoj varaždinskoj županiji. Riječ je o eksploataciji šljunka te drvnoj industriji. Upravo zbog toga kamioni koji ovuda prolaz većinom voze ili šljunak ili trupce, dakle, radi se o izrazito teškim kompozicijama. Mještani također upozoravaju da se sporni kamioni voze daleko većom brzinom od dopuštene.

– Neki dan sam baš pratio jednog od kamiona. U naselje je ušao brzinom preko 80 kilometara na sat. Dok takvo vozilo s tolikom masom naleti na rupu, nastaje kaos. U kući čujete kako se u ormaru tresu žlice i čaše – naveo nam je član obitelj Boroš, koji su uz svoje susjede Rupanoviće odlučili da se nešto mora poduzeti. Osim štete na kućama, mještani se boje i za sigurnost djece koja svakodnevno prolaze ulicom. Nerijetko se mimoilaze dva kamiona, a to ostavlja jako malo mjesta za pješake na prometnici. Vozači pritom rijetko prikoče kako bi pričekali da kamion sa suprotne strane prođe pokraj pješaka, kako se svi troje ne bi mimoišli u isto vrijeme.

– Ove prometnice trebaju temeljitu konstrukciju. Iz ŽUC-a su nedavno asfaltirali i dio između Selnice i nas, no kao što vidite, asfalt je već uništen. Cijelu podlogu treba dovesti u red i izravnati, a tek onda na takav teren staviti asfalt. Ovo što su oni napravili, dakle samo skinuli gornji dio asfalta i stavili novi, je bacanje novaca – naveo je ljutit mještanin Velikog Otoka.

Mještani također traže da se nekako pokuša utjecati na brzinu koju kamioni postižu u naselju, bilo postavljanjem usporivača prometa, semafora, kamere ili češće policijske provjere brzine. Da je situacija vrlo ozbiljna osvjedočili smo se i sami, u petnaest je minuta kroz naselje prošlo isto toliko kamiona. Malo dalje od sela, na ulazu u Selnicu Podravsku dogodio se i incident. Kamion je prilikom mimoilaženja izašao van kolnika i skoro se prevrnuo, bilo ga je potrebno i izvlačiti. Ukratko, radi se o izrazito intenzivnom prometu koji je potencijalno i opasan. Načelnik općine Legrad, u čije područje spada i Veliki otok, naveo je da je svjestan problematike te se slaže s mještanima da se nešto mora učiniti.

– Poslat ćemo dopis prema ŽUC-u i upozorit ćemo ih da ova prometnica nije prikladna za ovakav promet. Također ćemo od policije tražiti da strože provjeravaju kojom se brzinom kreću vozila – naveo je načelnik Ivan Sabolić.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

proširenje dviju ulica, 900 tisuća eura za pješačko - biciklističke staze

Provjerili smo što će se sve graditi i projektirati u 2024. godini

ISPIT ODRŽAN U VATROGASNOM DOMU U PITOMAČI

Vatrogasne zajednice dviju općina imaju 18 novih osposobljenih vatrogasaca

U PRORAČUNU PREDVIĐENO 40 TISUĆA EURA

Podravska općina sufinancira kupnju i uređenje nekretnina

doslovno se nalaze u škripcu

Udruge nemaju adekvatne prostore i za to krive Grad

đurđevački limitator

Lepo je biti penzioner!

TRANSFERA K'O U PRIČI, TUCAKOVIĆ OSTAO BEZ STOPERA LISJAKA I PETIKE

“Sin vjetra” u Koprivnici, Križevčani s osam novih lica kreću u obranu prvog mjesta

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati