Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Boca je pukla, plin šiktao, vatra je počela gutati sve pred sobom

VIDEO Plinska boca stara preko 25 godina izazvala požar! Dvoje ljudi završilo u bolnici

Kako izgleda, stara i neispravna plinska boca, zamalo je bila uzrok tragedije, ali je i „pospremila“ dvojicu muškaraca u bolnicu. Požar koji se, jučer u utorak dogodio u Gabajevoj gredi, mjestu nedaleko od Koprivnice, uzrok je bila plinska boca s godinom proizvodnje koja datira još u 1998. godine. Zbog zamora materijala, boca ja na jednom dijelu pukla i kroz tu rupu počeo je šiktati plin. Nakon toga napravila se eksplozivna smjesa te je buknuo požar.

Sve to dogodilo se u obiteljskoj kući Kralj, a također vrlo lako moglo je doći do tragičnog kraja.

– Vrlo lako moglo se dogoditi da se netko od nas našao u ljetnoj kuhinji gdje se boca i nalazila. U tom slučaju vrlo vjerojatno ne bi živi izašli – kazao je Danijel Kralj.

Ovako je požar napravio poveću materijalnu štetu. Vatra je gutala sve pred sobom uništila kućanske aparate, u potpunosti proždrla ljetnu kuhinju, pa i cijelo krovište. Kako smo spomenuli, požar je i uzrokovao ozljede dvojice muškaraca.

Kad je vatra počela gorjeti, to je prva vidjela susjeda, koja je stala zapomagati „požar, gori…!“. U to vrijeme Danijelov otac nalazio se na ljestvama, te je skočio s njih kako bi pohitao prema ljetnoj kuhinji. On je tada slomio petu i morao je biti hospitaliziran. Također susjed koji je priskočio u pomoć, zadobio je opekline te mu je pomoć pružena u bolnici, ali je odmah i otpušten.

Brz reakcija je bila potrebna jer se požar širio i prema kući te je postojala realna opasnost da zahvati krovište. Srećom brzo su stigli vatrogasci i to pripadnici DVD-a Hlebine i JVP Koprivnica te je požar ugašen.

– Ne znam kako se može prodavati ovaka stara boca preko 25 godina na tržištu. Požar koji je izazvala bio je strašan, to je vatra siktala na sve strane i bio je to vrlo ružan prizor. No, glavno da se nikome nije ništa ozbiljnije dogodilo – naveo je je Danijel Kralj. Policija se još nije oglasila o ovom požaru i vjerojatno se čeka nalaz vještaka.  

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Lakše je ozlijeđen

FOTO S 2,14 promila motociklom sletio u kanal

U TIJEKU JE 4. ZLATNA BUĆKA PODRAVINE

VIDEO Somove na Šoderici ove godine lovi 18 ekipa

Teška prometna nesreća kod Koprivnice

Upravo: Motociklist sletio s ceste, prevezen je u bolnicu

BAŠ KAO NEKADA

FOTO/VIDEO Svatovi s klencericama i klencerima prošpanicirali gradom, vitezovi uveličali slavlje

TRADICIONALNI ROOSTERS MOTO MEETING

VIDEO Motori “zagrmjeli” gradskim ulicama, slijedi druženje u Novigradu Podravskom pa na Šoderici

AUTO KOPRIVNIČKIH REGISTRACIJA SUDJELOVAO U PROMETNOJ NESREĆI

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u trostrukom sudaru


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati