Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Muke stanovnika Treme s hirovitim susjedom i Hrvatskim telekomom

VIDEO Susjed se pijan popeo na krov i prerezao kabel. Četiri su kuće već mjesecima bez telefona i interneta

Jedan nepromišljeni potez susjeda rezultirao je time da četiri kućanstva u mjestu Trema nedaleko Križevaca od listopada prošle godinenemaju žičanu internetsku vezu niti telefonsku liniju.

– Naš susjed, koji je u tom trenutku kako mi izgleda malo i popio, odjednom je odlučio da neće pristati na to da po njegovoj kući prolazi telekomunikacijski kabel. Popeo se na krov i odrezaotaj kabel. Mi smo odmah izgubili vezu s internetom, ali tako su prošli i naši susjedi, znači četiri kuće – objasnio nam je Franjo Pintić, koji je dodao da ga jedna stvar posebno muči.

– Nedavno smo kao zamjenu dobili nekakav bežični internet, ali on ima vrlo kratak domet, to je gore tamo gdje su djeca jer je njima Internet ipak potreban za školu. No, kaj me naviše muči je kaj nemrem pratiti utakmice jer nema MAX tv, i to traje već mjesecima .Kako su nam kazali u obitelji Pintić, oni su Hrvatski telekom o ovom slučaju obavijestili odmah po događaju, ali od onda nije bilo nikakvih pomaka što se tiče rješavanja ovog problema.

– Prvo su rekli da budu rešili, onda da nekaj treba dogovoriti s HEP-om i da budu i oni izašli na teren, a i od toga je prošlo već dva tjedna i opet ništa- rekao je nezadovoljni Franjo.No nije problem samo u tome što ove obitelji nemaju Internet i druge usluge, nego što računi i dalje pristižu, kao da je je sve u redu.

– Došli su nam računi i za MAX tv, a popravka niti na vidiku. Razumijemo da ima rokova za popravak, ali četiri mjeseca je zaista previše – navela je Mirjana Pintić. Poslali smo upit u Hrvatski telekom s ciljem da se očituju o navodima članova obitelji Pintić.

– Uslijed oštećenja telekomunikacijskog kabela došlo je do poteškoća u korištenju usluga za navedenog korisnika. Kako bi se izvršila sanacija i omogućilo ponovno daljnje korištenje uslugama, potrebno je izmjestiti telekomunikacijsku infrastrukturu s trenutne lokacije na javnu površinu. Činimo sve što možemo kako bismo u najkraćem roku osigurali dostupnost usluge te smo u tu svrhu odmah pokrenuli projekt izmještanja, no prethodno je nužno ishoditi potrebne suglasnosti i dozvole kako bi se moglo pristupiti radovima, što je postupak koji zahtijeva određeno vrijeme i na koji, nažalost, ne možemo utjecati. Kada je riječ o računima, s obzirom da je prijavljena smetnja, korisniku se ne naplaćuje mjesečna naknada za paket usluga koji koristi. Inače, korisnik je u prosincu pristao na aktivaciju zamjenske usluge preko mobilnog signala do otklona smetnje i ta usluga se naplaćuje od 12. prosinca 2023.Iskreno se ispričavamo radi nastalih poteškoća i neugodnosti uslijed trenutne nedostupnosti standardne usluge- rekli su iz Hrvatskog telekoma.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati