Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Škola u Pitomači nudi idealne uvjete za praktičnu nastavu

VIDEO Učenici kroz praksu obrađuju čak 50 hektara zemljišta, nedavno su dobili i pčele

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Srednja škola Stjepana Sulimanca odavno je prepoznatljiva po tome da nudi idealne uvjete za praktičnu nastavu učenicima koji se školuju za poljoprivredna i ugostiteljska zvanja. Učenici kroz praksu obrađuju čak 50 hektara zemljišta, a od ove su sezone u njihovom praktikumu izrasle i prve jagode. Budući poljoprivredni gospodarstvenici i agroturistički tehničari pod vodstvom profesora Ivana Đuriševića lani su posadili jagode, a sad je krenula i prva berba.

– U našem praktikumu imamo više stotina nasada jagoda. Odlučili smo da u prvim ubranim jagodama uživaju učenici naše škole pa su budući kuhari pod vodstvom profesora Darka Baričevića pripravili ukusan desert koji nas je sve oduševio. Vjerujemo da će se ova sinergija učenika različitih smjerova nastaviti i ubuduće – kaže ravnatelj škole Marko Marić. Povrće i voće koje učenici uzgajaju u školskom praktikumu koristi se u školskom restoranu Stara pivnica u središtu Pitomače. To je još jedan pravi primjer spoja uspješnog obrazovanja s poduzetničkim duhom. Na većini zemljišta se, dodaje ravnatelj, uzgaja kamilica, a u praktikumu će uskoro biti posađeno i ljekovito bilje.

– U idućoj školskoj godini uvodimo zanimanje farmaceutski tehničar pa će se ljekovito bilje koristiti za njihovu praktičnu nastavu. Našim učenicima nastojimo omogućiti idealne uvjete za usvajanje potrebnih znanja i vještina pa su tako podređena i ulaganja u naš praktikum – kaže ravnatelj. Osim jagoda i ljekovitog bilja, novitet u praktikumu su i pčele. U suradnji s pitomačkim pčelarima i donaciji Dražena Jakupca, škola sad ima dvije košnice, a profesor Ivan Đurišević pobrinut će se da se taj broj poveća.

– Profesor Đurišević je i pčelar pa će učenicima na ovaj način moći dočarati i sve čari uspješnog pčelarenja. I to je još jedan iskorak u obrazovnom programu naše škole – zaključio je ravnatelj Marić.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Lakše je ozlijeđen

FOTO S 2,14 promila motociklom sletio u kanal

U TIJEKU JE 4. ZLATNA BUĆKA PODRAVINE

VIDEO Somove na Šoderici ove godine lovi 18 ekipa

Teška prometna nesreća kod Koprivnice

Upravo: Motociklist sletio s ceste, prevezen je u bolnicu

BAŠ KAO NEKADA

FOTO/VIDEO Svatovi s klencericama i klencerima prošpanicirali gradom, vitezovi uveličali slavlje

TRADICIONALNI ROOSTERS MOTO MEETING

VIDEO Motori “zagrmjeli” gradskim ulicama, slijedi druženje u Novigradu Podravskom pa na Šoderici

AUTO KOPRIVNIČKIH REGISTRACIJA SUDJELOVAO U PROMETNOJ NESREĆI

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u trostrukom sudaru


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati