Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
INTENZIVIRALA SE GRADNJA OBILAZNICE KRIŽEVACA

VIDEO: Vide se obrisi nove brze ceste, kraj radova u veljači 2026. godine

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Sad se već vide konture nove križevačke obilaznice, vidljivo je kojim će prostorom ona proći, ali i sami su se radovi na nastavku brze ceste do Koprivnice intenzivirali. No ostala je nedoumica do kad je stvarni rok završetka radova. Kako znamo, rok za trajanje radova je 30 mjeseci, no nedoumica je od kad je taj rok počeo teći. Ako se prisjetimo, bilo je to vrlo mučnih i pomalo bizarnih gotovo godinu dana od kad je premijer Andrej Plenković „otvorio radove“ u listopadu 2022. godine. No, svakako bi bili preoptimistično da je rok počeo „teći“ tada, što bi značilo da bi radovi trebali završiti početkom sljedeće godine. Ipak, tome nije tako. Ova dionica Podravskog ipsilona, službenog naziva Brza cesta DC10, čvorište Sveta Helena – čvorište Dubrava – čvorište Gradec – Križevci – Koprivnica – G.P. Gola bit će završena tek početkom 2029. godine.

Izvođač radova s radovima je započeo 17. kolovoza. 2023. Ugovorni rok izvođenja radova je 30 mjeseci – odgovorili su nam iz Hrvatskih cesta i tako potvrdili da bi Križevčani tek u veljači 2026. godine mogli očekivati prestanak velikih prometnih gužvi u Križevcima. Isto tako, znano je da će u prvom dijelu projekta od Križevaca ići brza cesta s dvije trake, dok je lokacijska dozvole za četverotračnu. Dionica Križevci – Kloštar Vojakovački, duljine 7,5 kilometara. Druga dionica Kloštar Vojakovački – Koprivnica, duljine 24 kilometara, za sad je u fazi ishođenja dokumentacije.

– Ugovorena je izrada Studije utjecaja na okoliš te idejnih projekata s ishođenjem lokacijske dozvole. Izrađeno je idejno rješenje i studija utjecaja zahvata na okoliš. U listopadu 2023. ishođeno je Rješenje o prihvatljivosti zahvata za okoliš.U tijeku je izrada idejnih projekata – naveli su u Hrvatskim cestama.

Optimistična je prognoza da bi radnici, kad završe u Kloštru Vojakovačkom, mogli samo preseliti strojeve na novu trasu, jer bi se i glavni projekt s građevinskom dozvolom realno mogao dovršiti u dvije godine. Planira se i treća dionica Koprivnica – granica Republike Mađarske (Gola), a tu je završena izrada Studije varijantnih rješenja brze ceste. Dakle, prvi dokument u podugačkom procesu ishođenja sve dokumentacije.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova prekrasna biljka ima antikancerogeno djelovanje

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati