Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
STANOVNICI OGORČENI STANJEM CESTE

VIDEO Vladimir: “Nema gore ulice u gradu, ovo je katastrofa”

Gotovo da i nema broja Podravskog lista u kojem nam se ne javi netko od čitatelja i požali na katastrofalno stanje ulice u kojoj živi ili svakodnevno prolazi. Novi slučaj vezan je uz Ulicu Teofila Hana, koja se nalazi u Starigradu i vodi prema Grudićevoj vinariji, ali i brojnim obiteljskim kućama. Prvi dio iste nedavno je asfaltiran, ali drugi, koji počinje od uspona prema vinariji, u lošem je stanju, u što smo se i sami uvjerili. Grabe se pod kotačima osjete gotovo na svakom metru, a kada se i zakrpaju, kiša uskoro napravi nove, baš kao što je bilo u vrijeme našeg dolaska. Da je stanje katastrofalno potvrdio nam je i Vladimir Galinec. Štoviše, naglasio je da gore ulice u Koprivnici nema!

– Nigdje nije tako kao kod nas. Išao sam gledati po Vinici, tamo su lijepo uređene ulice, a ne ovo. Vidite i sami kako je nama čim kiša padne, katastrofa. Moramo imati dobre amortizere na automobilima, no mi već znamo gdje je koja rupa, ali kako je tek onima koji ovuda voze po noći kad se ništa ne vidi – pita se Galinec i dodaje da se prema njima ponašaju kao da tamo nitko ne živi.

– A sve je puno obiteljskih kuća, neke se i sređuju. Problematičan je i taj uspon, odnosno put koji od vinarije vodi prema dolje. Dok su jake oborine, voda sve nosi, šoder ja razbacan, grabe se naprave pa onda nema nikog i po tjedan dana da bi to sredio. Nekad su obećavali i kanalice uz put, kako bi voda imala kud teći, no ništa ni od toga. Sve što imamo je taj razrovan put i zato tvrdim da nigdje nije tako kao kod nas – zaključio je Galinec, na čije se riječi dobacio i prvi susjed.

– Pozivam sve da dođu preko vikenda i uživaju u ovoj lijepo cesti, takve nema u našem kraju. Od 1996. živim ovdje i cesta nikad nije bila dobra. Nešto su posložili taj klanac prema vinariji, ali i dalje ima problema – ukratko je dobacio. Problema je svjestan i gradski pročelnik Tomislav Golubić pa je naglasio da će Ulicu Teofila Hana u kompletu riješiti još ove godine.

– Točnije, prvi dio ulice smo uredili i asfalt je do onog velikog uspona. E sad, plan nam je do kraja godine asfaltirati i taj uspon, jer tu ne može ići obrada s OB materijalom, treba baš pravi asfalt. Onda bismo automatski riješili i taj gornji dio ulice. To je i predviđeno kroz program održavanja prometnica. Dakle, sam uspon ćemo asfaltirati, a ostatak ulice povući OB-om – pojasnio je pročelnik i dodao da će uskoro, čim prođu zimski mjeseci, krenuti u obilazak svih šljunčanih cesta, koje će dodatno sanirati i pokrpati.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati