Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Zahvaljujući Vladi Punčikaru, iskusnom pčelaru, Mali Otok, naselje na području Općine Legrad, dobilo je svoj prvi suvenir. Kreativni Vlado došao je na ideju da od pčelinjeg voska izrađuje male replike zvonika koji je zaštitni znak Malog Otoka. Svojevrsne ukrasne svijeće u obliku malootočkog zvonika već su postale hit pa je Vlado presretan što se njegova ideja pokazala kao pun pogodak.

– Mali Otok prepoznatljiv je po zvoniku koji je visok 20-ak metara i kao takav je itekako poseban. Zvonik je izgrađen 1929. godine i za nas Malootočane ima poseban značaj pa mi je sinula ideja da može poslužiti i za naš prvi suvenir. Izradio sam kalup u obliku zvonika i prije tri mjeseca krenula je svojevrsna proizvodnja našeg suvenira od pčelinjeg voska. Bio sam uvjeren da će pobuditi interes svih zaljubljenika u naš zvonik i očito nisam pogriješio – priča nam Vlado. Svojim je suvenirom oduševio sumještane, ali i poznanike pa je ukrasna svijeća u obliku zvonika itekako tražena „roba”.

– Sve koji prolaze kroz Mali Otok naš zvonik oduševljava jer je jedan od rijetkih u svijetu u takvom obliku. Očito su naši preci mudro umjesto kapele ili crkve izgradili zvonik i ostavili nam tu posebnost koja se može iskoristiti i kao naša turistička atrakcija. Nadam se da će u tome pomoći i ovaj moj suvenir – rekao je. U zvoniku je i mali oltar, a svete mise ispred simbola Malog Otoka služe se jedanput godišnje, na blagdan zaštitnika, svetog Antuna.

– Mi nemamo kapelu ili crkvu za svete mise, ali zato je tu zvonik s kojim se dičimo i koji nas i dan danas budi zvonjavom, javlja kad je podne i signalizira pozdravljenje. Moj suvenir sad nudi mogućnost da svi koji to žele imaju njegovu simboličnu repliku u svom domu – zaključio je Vlado Punčikar.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SVAKI DAN PROVODI RADNO

VIDEO Marica (91) prkosi svojim godinama: “Na životu me drži moja motika”

veselo je na travnjaku i okolo njega

FOTO Rečani slave 50 godina kluba, za iduću sezonu najavili pohod prema vrhu ljestvice

DERGEZ TRGOVINE ORGANIZIRALE DERGEZ OBITELJSKI DAN

FOTO/VIDEO Brojni posjetitelji na Karauli uživali u bogatim zabavnim sadržajima

DANI ZAHVALE I ZAJEDNIŠTVA

FOTO Druženjem pomogli potrebitim učenicima i studentima

KONFLIKT U PRIGORJU

Na susjedi slomio drveni kolac jer je pošpricala njegove jabuke. Mora joj platiti 7.000 eura odštete

IZ KRIŽEVACA OTIŠLI GLAVNI NAPADAČ I TRENER

Mladen otišao na Island, Radnik na klupu doveo jako ime s kojim će i dalje pucati visoko


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati