Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VRT OBITELJI IVANČAN U VIRJU MELEM JE ZA OČI

VIDEO Zemlja je pravo bogatstvo, pa i ona uz samu prugu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Sanela Ivančan iz Virja i njena obitelj pravi su primjer da zemlja uistinu može dobro doći za uštede u kućnim proračunima. Naime, ona sa svojom obitelji, suprugom Damirom i četiri sina, na pojasu uz samu željezničku prugu već godinama ima vrt u kojem uzgaja razno povrće. Na taj način ne moraju kupovati povrće, a i sigurni su da na stolu imaju domaće proizvode.

– Za nas je nezamislivo da nemamo svoj vrt jer, osim koristi od uroda, uživamo u poslovima koje iziskuje uzgoj vlastitog povrća. Svaki pedalj zemlje koristimo za vrt i ne pamtimo kad smo morali kupiti nešto od povrća koje svatko od nas može sam uzgojiti – ističe Sanela. Vrt Ivančanovih zapravo je i ogledni primjer kako područja uz željezničku prugu ne moraju izgledati zapušteno i predstavljati ruglo.

– Mi volimo reći da je zemlja pravo bogatstvo jer kad ulažeš u nju, onda od nje imaš i koristi. Mi zahvaljujući našem vrtu ostvarujemo brojne uštede, a veseli nas i to što je i usputnim prolaznicima naš vrt pravi melem za oči – dodaje Sanela. U njihovom vrtu sve je „kao po špagi”, a uz povrtnjak su posadili i voćke te uredili cvjetni kutak. Posebnost su i lubenice, a Sanela svaki dan brine da je u vrtu i oko njega sve pod kontrolom.

– Sad sam dobila i nove pomagače, unuke, a posebno je aktivan Roko, pogotovo kad ne ide u vrtić. Kad u vrtu nešto radim, obvezno pustim glazbu pa u šali znam reći da je baš taj detalj ključan za urod u našem vrtu. U ovoj sezoni svi muku muče s puževima, a mi nemamo taj problem. Suprug je postavio i ogradu kako nam psi ne bi radili štetu – kaže Sanela. Imanje Ivančanovih posebno je i po patkama. Nedavno su počeli uzgajati mađarske bijele patke, kojima je livada uz njihovu kuću glavno stanište.

– Patke su prava atrakcija na našem imanju. Imamo ih 60 i stalno se drže na okupu pa su i one zanimljiv prizor. Dobro su ograđene, a suprug Damir iskopao im je i grabu pa kad padne kiša imaju svoje jezero – zaključila je Sanela.

FOTO/VIDEO Đuro Grčić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati