Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Odobrena dva važna infrastrukturna projekta za području Općine Pitomača

Za kanalizacijsku mrežu u V. Črešnjevici i sustav vodoopskrbe u Križnici više od 2,5 milijuna eura

Ministarstvo gospodarstva i održivoga razvoja, iz Mehanizma za oporavak i otpornost, donijelo je odluku o financiranju novog sustava odvodnje u Velikoj Črešnjevici te novog sustava vodoospkrbe u Križnici. Ministarstvo će oba projekta sufinancirati sa 80 posto. Za projekt izgradnje sanitarne kanalizacijske mreže naselja Velika Črešnjevica, procijenjena vrijednost je 2.516.994,51 eura. Gradit će se sanitarna kanalizacijska mreža i to gravitacijski cjevovod u duljini od oko 7,3 km s dvije crpne stanice i pripadajući – tlačni cjevovod u duljini od cca 161,60 metara.

-Sustavom javne odvodnje u naselju Velika Črešnjevica sve sanitarne otpadne vode naselja prikupit će se i transportirati do spoja na izgrađeni sustav odvodnje u naselju Otrovanec, odakle će se putem postojećeg sustava odvodnje transportirati do uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Pitomači – istaknuo je načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i dodao da je projektom obuhvaćeno 135 priključaka na javnu vodoopskrbnu mrežu.

To znači da će svaki objekt koji do sada nije priključen na sustav javne vodoopskrbe, tu mogućnost imati bez ikakvih troškova i naknada, a predviđeno je i 176 priključka na sustav javne odvodnje koji će biti postavljeni neposredno uz objekte u naselju Velika Črešnjevica.

-Za projekt izgradnje sustava vodoopskrbe naselja Križnica, procijenjena vrijednost je 24.762,56 €. U naselju Križnica predviđena je izgradnja tlačnog cjevovoda duljine oko 12 kilometara te izgradnja jedne hidrostanice za podizanje tlaka. Projektom su također osigurani kompletni priključci na sustav javne vodoopskrbe za cijelo naselje Križnica – naglasio je Grgačić.

FOTO: MO Velika Črešnjevica

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Počinje sastanak

FOTO/VIDEO Plenković i ministri stigli u Koprivnicu, na kavi je i Martina Dalić

PODRAVSKI DOZNAJE

Legrađani imaju novog trenera, Čikovića na klupi mijenja legenda podravskog nogometa

JESENSKA MAFINESTACIJA

Udruga žena „Guščarice“ lužđanom u Grabrovnici kroz pjesmu, ples i veselje oživjela tradicijske običaje

KAŽNJEN JE UVJETNIM ZATVOROM

Zvonko susjedima Romima poručio: “Vužgal bum vas i zaklal skupa z decom”

tu, među nama

FOTO/VIDEO Nakon svinje od pola tone, Martin je uzgojio bikove koji teže tonu!

povodom dana policije osvrnuli se na stanje sigurnosti

Velika promjena u stopi kriminaliteta u podravskom gradu

Upišite pojam koji želite pretraživati