Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KAMIONI I DALJE STVARAJU KAOS U GUNDULIĆEVOJ ULICI

Svi znaju da je cesta preuska, no pitanje je može li se nešto učiniti…

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca ponovno se potegnulo pitanje prometne problematike u Ulici Ivana Gundulića. Otkako su u tijeku radovi u Ulici kralja Tomislava, kamionski promet prebačen je upravo u Gundulićevu, a vijećnika Marka Vrbaneca zanimalo je postoji li mogućnost da se postojeća cesta ondje proširi.

– Svi znamo da se kamioni u Gundulićevoj ne mogu mimoići i tada nastaju problemi. Oštećuje se zelena površina, a zanima me je li se sa Županijskom upravom za ceste kontaktiralo da se pokuša proširiti cesta u tom dijelu, da se kamioni mogu lakše mimoići – pitao je Vrbanec na posljednjoj sjednici, a i sami smo se uvjerili da je mimoilaženje kamiona ondje gotovo nemoguća misija.

Mještani, doduše, ističu da je situacija danas ipak nešto bolja nego prije nekoliko mjeseci, ali da problem i dalje postoji. Neki postavljaju prepreke poput paleta na zelene površine ispred kuća uz cestu, a pitaju se što bi se dogodilo da kamion prilikom vožnje po zelenoj površini zdrobi kanalizacijsku infrastrukturu, cijevi i ostalo. Problema je svjestan i gradonačelnik Mario Rajn, koji je na sjednici gradskog vijeća istaknuo da je širina ceste premala, no pitanje je može li se tu nešto učiniti.

– Kada se Gundulićeva ulica rekonstruirala 2017. godine, i tada smo inzistirali da je širina od 5,5 metara uvjerljivo premala. Tada nam je dano do znanja da je to standard županijske ceste i da je to prihvatljivo, no svih ovih šest godina svjedočimo da to nije tako. Pogotovo jer je Gundulićeva ulica postala obilazni pravac, a naravno da očekujemo da će se dio tog teškog kamionskog prometa izmjestiti iz grada kada se završi trasa ceste do Kloštra Vojakovačkog 2026. godine. No, sasvim je neupitno i mislim da su i upravitelji te ceste svjesni da će ta ulica zahtijevati temeljitu rekonstrukciju. Mi možemo davati svoja mišljenja i viđenja u razgovorima i predlagati da se cesta proširi, no nisam siguran. Svejedno, vrijedi razgovarati i raditi pritisak – odgovorio je Rajn na sjednici.

FOTO Nikola Wolf

Moglo bi vas zanimati…

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati